خبرنگار:فردین عبدلی / به گزارش سیاست فردا در جلسه بررسی مسائل آب کشاورزی و صنعت شهرستان گلپایگان که عصر امروز _دوشنبه 23 مهر – در فرمانداری برگزار شد حسن ساسانی اظهار کرد: نرخ آب های سطحی و زیرزمینی مصوبه هیئت دولت است و با توجه به اینکه میزان آب بهای تعیین شده برای صنایع کوچک سنگین است مبلغ آن را پلکانی کردیم و برای توجیه سازمان بازرسی گفتیم که این اقدام در جهت تشویق برای مصرف بهینه است البته حرف ما را خیلی نپذیرفتند؛ اگر به تفاهمنامه موجود در خصوص قیمت آب بها اعتراضی وجود دارد میتوانیم آن را مورد بازبینی قرار دهیم. شرکت های آبفا مجاز به فروش آب به صنعت نیستند اما این کار را انجام میدهند و خلاف است.
وی ادامه داد: متاسفانه در گذشته یک خطایی برای حق آبه گلپایگان صورت گرفته که بخشی از حق آبه را از منابع آب های زیرزمینی در نظر گرفته اند ، با توجه به اینکه دشت گلپایگان بحرانی و ممنوعه است این حق آبه دشت گلپایگان باید از منابع آب های سطحی تامین شود کما اینکه این آورد آب در سد گلپایگان وجود دارد. قبل از احداث سد کوچری یک آورد میان حوزه ای به میزان قابل توجهی در گلپایگان داشتیم که به عنوان آب زیست محیطی در جریان بود و سفره های آب های زیرزمینی مخصوصا در قسمت دشت شمال را تغذیه می کرد ولی متاسفانه این مقدار آب در سند حق آبه گلپایگان منظور نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: کشت های استراتژیک باید متناسب با منابع آبی باشد چرا باید در تولید گندم ، شیر و … خودکفا باشیم، آیا این برای استان حسن است؟ فولاد یک صنعت آب بر است اما آیا تولیدات آن در اصفهان مصرف میشود؟
همچنین محمدرضا عسگریان فرماندار گلپایگان خاطرنشان کرد: درسند حق آبه نوشته شده است که ۱۸ میلیون متر مکعب از حق آبه از طریق آب های زیرزمینی تامین شود که این ظلم به شهرستان است.شهرک صنعتی گلپایگان دارای دو فاز است و زمین های فاز سوم هم در آستانه واگذاری است اما در تامین آب مخصوصا زمان پیک مصرف مشکل داریم.
سید اصغر نصیری نماینده مردم روستای کوچری در این جلسه نیز تصریح کرد: کوچری گل سرسبد روستاهای گلپایگان بود که سه قنات با دبی بیش از ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه داشت که در روستا صرف کشاورزی و شرب می شد اما بعد از احداث سد کوچری به مشکلاتی برخورد کردیم. بعد از ده ها مکاتبه توسط شرکت تعاونی آبادگران کوچری نهایتا دو و نیم میلیون متر مکعب آب برای روستای کوچری در سال ۹۱ تخصیص داده شده است و قرار شد آب قنات ها به صورت معوض به بخش کشاورزی داده شود؛ اکنون خواهان این هستیم که با توجه به ارائه الگوی کشت، شیر خروجی لازم برای دریافت آب نصب شود.