خبرنگار: فردین عبدلی/ فاطمه یزدانی در گفت و گو با پایگاه خبری سیاست فردا اظهار کرد: کتاب “مدیریت گردشگری فرهنگی” یکی از کتب برتر سال در دانشگاه تهران انتخاب شد و با حضور اساتیدی چون دکتر حسابی فرزند پروفسور محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران و دکتر امین استاد برجسته دانشگاه گلاسکو انگلستان رونمایی شد. این کتاب را در ۶ فصل گردشگری در قرآن، گردشگری و توسعه پایدار، مطالعه و بررسی برنامه ها و طرح های گردشگری در سطح ملی، مفاهیم پایه گردشگری، گردشگری فرهنگی و مدیریت گردشگری فرهنگی با تاکید بر رویدادها به نگارش درآورده ام.
وی ادامه داد: امروزه بخش قابل توجهی از بودجه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از صنعت توریسم تامین می شود. بسیاری از کشورهای توریستی برنامه های استراتژیک مدونی برای بهبود عملکرد خود در این صنعت اتخاذ می کنند. با مرور بر شرکت های تجاری پر سود در دنیا به شرکت هایی می رسیم که تمرکز خود را بر گردشگری معطوف کرده اند و در این راه ثابت کرده اند که صنعت توریسم می تواند یک صنعت مولد و درآمدزا برای کشورها به حساب آید؛ از طرف دیگر با توسعه فناوری و زیرساخت های حمل و نقل مانند افزایش خطوط ریل قطار، ایرلاین های ارزان قیمت و فرودگاه های بین المللی ، گردشگری مقرون به صرفه تر و راحت تر شده است.
فلذا با توجه به علاقه ای که به تحقیق و پژوهش در زمینه گردشگری داشتم و با توجه به نیازها و دغدغه هایی که در این زمینه وجود دارد برآن شدم تا کتابی جامع در مورد گردشگری به نام “مدیریت گردشگری فرهنگی” تالیف کنم.
یزدانی درباره فصل اول کتاب خود گفت: در فصل اول این کتاب به چرایی گردشگری از منظر قرآن کریم و آیات و روایاتی که به امر گردشگری و سفر تاکید داشته اند پرداخته شده است. در سوره های آل عمران آیه۱۳۷/ نحل آیه ۳۶/ نمل آیه ۶۹/ یوسف آیه ۱۰۹/ حج آیه ۴۶/ فصلت آیه ۵۳/ نساء آیه ۱۴۱ به موضوع گردشگری پرداخته شده است. دین مبین اسلام سیاحت و گردشگری را مورد تشویق و ترغیب قرارداده و معتقد است هر فضایی که بستر مهاجرت سیاحان با رعایت اصول اخلاقی و قراردادهای بین المللی شود تمدن و مذهب در آن منطقه محقق شده و محیط آماده رشد و تعالی میشود.
وی در خصوص فصل دوم کتاب افزود: فصل دوم کتاب را به گردشگری و توسعه پایدار اختصاص دادم. این مفهوم علاوه بر مسائل زیست محیطی،منابع انسانی و عوامل فرهنگی ،عرضه مواد غذایی،انرژی،صنعت و توسعه شهری در سطح جهان را مد نظر قرار می دهد.تعاریف توسعه پایدار،ابعاد و سطوح توسعه پایدار،مفروضات اساسی و ایده آل ها در توسعه پایدار،اصول گردشگری پایدار،اصول رویکرد مدیریت گردشگری پایدار و در نهایت گردشگری پایدار شهری و آمایش سرزمین گنجانده شده است.
نویسنده این کتاب در خصوص فصل سوم تصریح کرد: در این فصل به مطالعه و بررسی برنامه ها و طرح های گردشگری در سطح ملی پرداختم و طرح جامع گردشگری کشور،طرح آمایش سرزمین،سند ملی توسعه و مدیریت طبیعت گردی کشور،برنامه ششم توسعه کشور و چشم انداز سال 1404 را مورد بررسی قرار دادم و راهبردهایی بلند مدت مرتبط با گردشگری و میراث فرهنگی ارائه دادم.
فاطمه یزدانی خاطرنشان کرد: درفصل چهارم به مفاهیم پایه گردشگری اختصاص داده شده از جمله تعاریف گردشگر و اینکه در چه زمانی گردشگری و اصطلاح توریست معمول شد. انواع گردشگری و تعاریف آنها،بازاریابی گردشگری ،اثرات اقتصادی گردشگری،تاثیرات گردشگری بر درآمد ملی و اشتغال،آثار اجتماعی و فرهنگی ،نظریه های کلاسیک در مورد فراغت از جمله نظریه انرژی مازاد،نظریه استراحت،نظریه آماده سازی ،نظریه های جمع بندی کننده،نظریه پاکسازی ذهنی،نظریه جبران،نظریه شایستگی از دیگر موارد مطرح شده در این فصل است.
نویسنده این کتاب موضوعات فصل پنجم و ششم را مهم ترین موضوع کتاب یعنی گردشگری فرهنگی دانست و یادآورشد: در جریان گردشگری فرهنگی جنبه های معنوی فرهنگ بومی و همچنین تبلور عینی آن به عنوان میراث فرهنگی از پارامترهای اساسی هستند که به شدت دارای اهمیت اقتصادی بوده و اطلاعات آن به صورت دیداری منتقل میشود .از این رو میراث فرهنگی حافظه جمعی یک ملت بوده که در مناطق مختلف فرهنگی در قالب پدیده ها ، مکانها و رویدادها قابل بازدید است. در این میان گردشگری فرهنگی از دو بعد مفهومی و فنی تعریف میشود.
در این دو فصل به اهداف گردشگری فرهنگی و مزیت های آن و مفهوم گردشگری فرهنگی و ویژگی های تجارب گردشگری فرهنگی از دیدگاه برخی اندیشمندان پرداخته شده است.
وی اظهار کرد: علاقه به تحقیق و پژوهش در زمینه گردشگری و رفع نیازها و دغدغه های مدیران و جامعه فرهنگی و گردشگری از دلایلم برای تالیف این کتاب بود. علاقه مندان می توانند این کتاب را از طریق انتشارات کیان دانش ، فروشگاه اینترنتی کتاب گیسوم و یا تماس با شماره 09138171613 تهیه کنند.
یزدانی گفت: نخستین کنگره ملی و بین المللی بانوان تاثیرگذار کشور توسط معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران و در دولت شهید خدمت آیت الله رئیسی برگزار شد.امید داریم این کنگره بتواند سرآغاز حرکتی نو و انقلابی در جنبش زنان شود که نه وامدار الگوهای شیءانگارانه غربی باشد و نه نگرشهای واپسگرایانه شرقی. شاخصهای عمومی و اختصاصی براساس تاثیرگذاری، تولید اثر علمی ملی یا جهانی در کنار نقش همسری و مادری و اقدامات شاخص ملی و بین المللی بود که افتخار این را داشتم که از بین چندین هزار نفر کاندید،
رتبه بانوی برگزیده در عرصه فرهنگ و هنر استان اصفهان را در دومین کنگره ملی بانوان تاثیرگذارکشور را کسب کنم.